{"Ageing":"12 μήνες σε αμερικανικά δρύινα βαρέλια.","First vintage":"1994","Wine type":"Κόκκινο. Crianza","Fermentation":"Σε δεξαμενή από ανοξείδωτο χάλυβα","Grape variety":"100 % Tempranillo","Harvest":"Χειρονακτική συγκομιδή. Οκτώβριος 2015","Colour":"Βαθύ κόκκινο χρώμα με ελαφριές ρουσέτ αποχρώσεις.","Appellation of origin":"D.O.Ca. Rioja","Bottle size":"50 cl, 0.75cl και 1.5Lt","Soil":"ασβεστολιθικά μάρμαρα","Nº of bottles produced":"50.000","Magnum Bottle":"1,75L","Taste":"Καλή ισορροπία στο στόμα με οξύτητα και τανίνες σε αρμονία. Ένα μακρύ, καθαρό και αρωματικό φινάλε με πικάντικο χαρακτήρα.","Aroma":"Στη μύτη, καλά ενσωματωμένη βανίλια και κανέλα με μούρα και δαμάσκηνα.","Farming":"Βιολογική Γεωργία","Denomination of Origin":"D.O.Ca. Rioja"}
Ποικιλία: Tempranillo 100%
Έτος φύτευσης: 1982
Ρίζα: Richter 110 και Chasela 41
Υψόμετρο: 537 μέτρα
Αλκοόλ: 14,5º
Επιφάνεια: 3,6 Ha
Εκπαίδευση: Θάμνοι
Διάταξη φύτευσης: 2,35 x 1,20 μ
Φιάλη: Ιανουάριος 2021
Παραγωγή: 987 φιάλες. 5.500 κιλά/Ha (Η επιτρεπόμενη απόδοση του Tempranillo είναι 6.500 κιλά/Ha)
2018
ΣΥΛΛΟΓΗ
Χειροποίητη συγκομιδή σε κιβώτια των 12 κιλών.
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΡΑΣΙΟΥ
Χειροκίνητη αποστέρηση και ζύμωση σε δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα 1.500 λ.
Μαλολακτική ζύμωση σε νέες γαλλικές δρύινες βαρέλες. Παλαίωση πάνω στις οινολάσπες του για 25 μήνες.
Δεν εφαρμόζεται ή εφαρμόζεται πολύ λίγο batonnage στο οινοποιείο μας, καθώς η προστασία από την οξείδωση συμβαίνει φυσικά από μόνη της με περίπου 5 εκ. οινολάσπες σε κάθε βαρέλι.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΕΥΣΗΣ
Tiramisu - νότες καφέ, κρέμας και κακάου. Τολμηρό, με καλά δομημένη στρογγυλή αίσθηση στο στόμα και μακράς διάρκειας φινίρισμα. Θα κοσμεί ευχάριστα μια συλλογή για πολλά χρόνια που έρχονται.
Ποικιλία: Tempranillo 100%
Διάταξη: Richter 110 και Chasela 41
Έτος φύτευσης: 1982
Περίπου υψόμετρο: 537 μέτρα
Αλκοολικός βαθμός: 14,5º
Παραγωγή: 987 φιάλες